Remontointi

Jokainen meistä törmää joskus elämänsä varrella johonkin remonttiin tai sen tarpeeseen. Remontointia on erittäin monenlaista ja sen voi tehdä joko itse tai sitten ulkoistaa. Sen voi myös tehdä hiljalleen pienissä osissa tai sitten tosiaan nopeasti isolla rahalla pois alta.

Teki remontoinnin miten tahansa, niin yksi tärkeimmistä asioista on suunnittelu. Hyvällä ennakoinnilla sekä suunnittelulla säästää niin aikaa, vaivaa, hermoja kuin rahaakin. Kannattaa istua alas asiasta tietävän kanssa, käydä kohteessa ja tehdä selkeä suunnitelma mitä aikoo tehdä ja miten.

Suunnittele

Moni saattaa siellä kotona tai mökillä vain aloittaa hetken mielijohteesta jonkin pienen tai vähän isomman remontin. Sitten sieltä remontin keskeltä saattaa paljastua isojakin yllätyksiä tai remontoitava kohde ja alue karkaa muuten vain alkuperäisestä. Tässä tulee sitten monesti vastaan niin aikataulut, taidot kuin budjettikin. Näistä syistä on ensiarvoisen tärkeää käydä ensin läpi, mitä aikoo tehdä, mihin aikoo tehdä, miten aikoo tehdä ja paljonko on projektin kokonaisbudjetti.

Mikäli et ole tätä kaikkea kykenevä itse tekemään niin ehdottomasti ainakin suunnittelussa kannattaa käyttää ammattilaisen apua. Hyvällä suunnitelmalla sekä suunnittelulla voit sitten itsekin tehdä remontin tai ainakin varmasti osan siitä. Mikäli remonttiin kuuluu esimerkiksi putkitöitä tai vaikka sähköpuolen asioita niin etenkin ne kannattaa aina ulkoistaa ammattilaiselle. Eli mieti jo etukäteen mitä osaat itse tehdä ja mitkä tulee olemaan ne asiat, jotka on hyvä jättää ulkopuolisille.

Apuvoimat

Kannattaa myös miettiä ja sopia jo etukäteen ulkopuolisten apujen käytettävyys, hinnat sekä aikataulut. Mikäli vain aloitat remontin ja huomaat kesken hommien tarvitsevasi esimerkiksi putkimiehen apua, niin on huomattavasti hankalampaa ja myös kalliimpaa vain hetken mielijohteesta tilata joku paikalle auttamaan. Voi olla myös, että et saa juuri kyseisellä hetkellä ketään tekemään työtä ja remontti pysähtyy sekä viivästyy täysin turhaan.

Eli mieti, suunnittele, ota huomioon mahdolliset yllätykset ja käytä ammattilaisen apua niin remontointi on mukavaa ja jopa helppoa.