Sisustussuunnittelu

Meissä kaikissa asuu aina toisinaan pieni sisustussuunnittelija. Sisustussuunnittelu ei olekaan mitään rakettitiedettä, jos pitää perusasiat mielessä ja luo hyvän suunnitelman. Seuraavassa listattuna hyvän suunnitelman kulmakivet ja ne asiat, jotka tulee miettiä etukäteen ennen varsinaisen työn aloittamista.

Luonnokset

Ihan ensimmäisenä kannattaa tehdä tilasta tai tiloista mahdollisimman hyvät luonnokset. Niiden avulla pystyy hyvin hahmottamana kokonaisuutta sekä tulevaa värimaailmaa ja miltä tila tulee näyttämään.

Mikäli et itse ole kykenevä tekemään luonnoksia niin kannattaa käyttää ammattilaista apuna ainakin tässä kohdassa. Kyseessä on ehdottomasti yksi tärkeimpiä osa-alueita koko projektista. Hyvällä luonnoksella on huomattavasti helpompaa lähteä jatkamaan suunnittelua sekä koko projektia eteenpäin.

Tilasuunnittelu

Jos luonnoksen tekeminen on tärkeää, niin lähes yhtä tärkeää on tilasuunnittelu. Eli mieti mitä haluat kyseiseltä tilalta ja mitä siellä tullaan tekemään. Mieti myös hieman mahdollisia erikoisempia skenaarioita, kuten esimerkiksi juhlia ja muita harvinaisempia tapahtumia. Hyvästä tilasta on hyvän suunnitelman ansiosta pienillä muutoksilla moneen tarkoitukseen.

Materiaalisuunnittelu

Myös materiaalisuunnittelu sekä niiden värit on lopputuloksen ja kokonaisuuden kannalta erittäin tärkeää. Sinulla täytyy olla erittäin selvät suunnitelmat, mitä tarvitset ja minkä värisiä niiden tulee olla esimerkiksi ennen kauppaan menoa. Mikäli materiaalit sekä niiden värit on epäselviä ja menet vain hakemaan kaupasta kivoja juttuja, niin lopputulos on varmasti epäselvä sekamelska.

Mieti siis tarkkaan etukäteen mitä materiaaleja sekä värejä aiot käyttää ja pidättäydy niissä. Älä myöskään suunnittele tai valitse liian montaa eri materiaalia samaan tilaan. Myös se saa aikaan sekavan lopputuloksen.

Valaistussuunnittelu

Myös valaistukseen sekä sen kokonaisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Muista myös, että välillä tarvitset vuodenajoista riippuen paljon valoa ja toisinaan pärjäät taas hieman vähemmällä. Suomessa tästä johtuen himmentimet onkin yksi mahtava tapa saada valaistusta monipuoliseksi pienellä rahalla.

Kalustesuunnittelu

Kalusteiden suunnittelu etukäteen on myös yksi tärkeimpiä kulmakiviä. Mieti mitä kaikkea tilassa tullaan tekemään ja mitä kalusteita siellä silloin tullaan tarvitsemaan. Muista myös kalusteita suunnitellessa käydä läpi ne harvinaisemmat skenaariot sekä tapahtumat.

Tekstiilisuunnittelu

Lopuksi kannattaa miettiä myös tilan käyttämisen kannalta parhaat mahdolliset tekstiilit. Mitä tilassa tehdään ja ketkä sitä pääasiassa käyttää, niin nämä asiat vaikuttaa siihen mikä on hyvä tekstiili kyseiseen tilaan.